lauantai 23. tammikuuta 2010

Raportti osa 2

Sunnuntaina aamupalan jälkeen ruotsalaiset lähtivät jo takaisin Haikkariin, koska he olivat todella väsyneitä. Me suomalaiset sen sijaan lähdimme tarkastamaan Big Benin ja muita lähialueen turistikohteita. Sää oli aurinkoinen, mieli myös. Käveleskelimme ympäriinsä, ja päädyimme Piccadillylle. Siellä katselimme, miten ihmiset olivat lähteneet sunnuntaiulkoilulle. Paljon turisteja, mutta myös paljon brittiläisiä. Kävelimme erään kauppahallin tyyppisen käytävän läpi, joka oli täynnä hienoja koruliikkeitä, golfkauppoja, vaatekauppoja ja pankkitoimistoja. Koruliikkeiden ikkunoissa ei kaikissa ollut yhtään hintoja esillä - tämä oli sitä aluetta, johon ihmiset tulevat ostamaan jonkun tietyn korun, hinnasta huolimatta. Itsellä oli vähän ns. överi olo kaikesta siitä hienoudesta ja kalleudesta. Seuraava poikkikatu oli samaa maata; Gucci, Prada, Dolce&Gabbana ja muita hienoja merkkejä. Huh. Kun pääsimme takaisin Piccadillylle, aloimme kävellä kohti puistoa, jonka luulimme olevan Hyde Park. Oikein mukava puisto oli tämäkin, iso ja jo vihreä. Joku kaveriporukka oli viheriöllä pelaamassa ultimatea (frisbee-peli). Puistotie vei meidät Buckinghamin palatsin eteen, jossa tarkastimme kartasta, mikä puisto tämä kyseinen oikein olikaan. Sehän oli nimeltään Green Park, ja aito Hyde Park olisi noin 7 kertaa isompi puisto!! Päätimme mennä sinne keväämmällä vaikka piknikille. Buckinghamin palatsin vieressä oli meneillään jonkun sarjan tai elokuvan kuvaukset - meidät ohitti pitkä jono 1930-luvun tyyliin puettuja ja meikattuja nättelijöitä matkalla ruokatauolle. En tullut kysyneeksi, mitä siellä oikein kuvattiin. Lähdimme takaisin päin, ja kävimme syömässä ensimmäiset fish&chipsit ravintolassa. Tällä kertaa ei vielä ollut sanomalehteen käärittyjen kalaperunoiden vuoro. Ruuan jälkeen lähdimme jo takaisin Haikkariin, olimme jo aika uupuneita pitkästä viikonlopusta. Suunnittelimme jo lauantaina, että voisi ottaa "tavaksi" käydä Lontoossa joka kuun 1. viikonloppuna (juuri kun opintotuet ovat tulleet..), voisi käydä katsomassa joka kerta uuden musikaalin (kun niiden hinta nyt ei ole kovin paha) ja tutustumassa uuteen osioon Lontoota. Siinä kun riittää nähtävää, eikä kaikkea millään ehdi parissa päivässä käydä läpi.

Tekisi mieleni kirjoittaa nyt enemmänkin, mutta pitää rientää, olen lähdössä tapaamaan serkkuani Sheffieldiin. Tätini asuu siellä myös, mutta hän on juuri Suomessa käymässä. Kerron ensi kerralla lisää kuluneesta viikosta. Terveisiä!

ps. tuli kuultua tietty kuulutus tietyllä metrolinjalla, ja otettua kuvatodistusaineistoa; "This is the Piccadilly line to Cockfosters." Terveisiä kuorokavereille. :)

3 kommenttia:

  1. Oikein kivalta reissulta kuulostaa!
    Hirvee matkakuume itellä, mutta eihän tässä opiskelujen keskellä kai mihinkään pääse :)

    VastaaPoista
  2. Pakko näyttää sulle maailman siistein lelukauppa Lontoosta! Hamley'sistä jos oot ikinä kuullu :D Tai nähny sen meijän valkosen afroperuukin, ilmakanuunan, tahna ilmapallot tai tanssimaton ja singstarin. Meillä oli matto vuosi ennenkuin niitä ruvettiin markkinoimaan Suomessa :DDD Oltiin aika muodikkaita. Looking forward to see you soon! Missing<3

    VastaaPoista
  3. Heippa Petteri!
    Kiva lukea sun kokemuksia, sulla on just liisamainen tyyli kirjottaa. :) Toivottavasti apeus hellittää ja pääset oikein todella nauttimaan olostasi. Olet mielessä varsinkin aina torstaisin. :)
    Halauksin Tallis

    VastaaPoista